Τα Νέα μας

Εγκαίνια νέας γραμμής παραγωγής για την Παπαστράτος

16-12-2012

Γεωργικά Μηχανήματα Καπνού|Καπνοφυτευτικές Μηχανές ΑΣΗΜΩΝΗΣ
Τη νέα γραμμή παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού στον Ασπρόπυργο, συνολικής επένδυσης 3 εκατ. ευρώ, εγκαινίασε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου η Παπαστράτος παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

 

Παρών στην τελετή ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης εγκαινιάζοντας τη νέα γραμμή παραγωγής και απευθυνόμενος στα στελέχη της επιχείρησης και τους εργαζομένους, ανέφερε μεταξύ άλλων:«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα εγκαίνια μιας επένδυσης που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της παρουσίας μιας ιστορικής επιχείρησης στην ελληνική αγορά και δύναται να ενισχύσει στο άμεσο μέλλον τις εξαγωγικές της δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες.

 

Σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα μας, είναι όχι μόνο παρήγορο αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια (συνολικού ύψους 600 εκ Ευρώ από το 2003 έως σήμερα) και να υλοποιούνται πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών.

 

Οι νέες επενδύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα και η εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων, είναι άλλωστε μονόδρομος για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε κι εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Τις επόμενες ημέρες – καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης – φέρνουμε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την δημιουργία ενός Φιλικότερου Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις. Παράλληλα παρουσιάσαμε και υλοποιούμε ήδη τη νέα Εθνική Στρατηγική για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου. Περιλαμβάνει: συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, τη μείωση του κόστους για τις εξαγωγές από το 2013 και τη λειτουργία ηλεκτρονικών τελωνείων από το 2014.

 

Για πρώτη φορά, θέσαμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα εντατικών ελέγχων για το παράνομο εμπόριο που πλήττει καίρια και την ελληνική καπνοβιομηχανία. Και έχουμε πετύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα που συμβάλλουν στην αναχαίτιση του προβλήματος.

 

Η προσπάθεια μας δεν είναι εύκολη. Μέσα σε λίγους μήνες όμως, καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα που επικρατούσε στο εξωτερικό για την Ελλάδα και να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ. Τώρα, σε συνεργασία με τις υγιείς επιχειρήσεις έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία: να αλλάξουμε οριστικά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα σύγχρονη και οικονομικά εύρωστη».


Περισσότερες Φωτογραφίες