Τα Νέα μας

Σεμινάρια για αρωματικά από τον Βαλκανικό Κήπο Κρουσσίων

14-11-2017

Στην υλοποίηση μιας σειράς σεμιναρίων με σκοπό την εκπαίδευση και την επιμόρφωση ενηλίκων με θεματολογία γύρω από τα ελληνικά φυτά, προχωρά, αρχής γενομένης από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων του ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Θεσσαλονίκη.

Η διεξαγωγή των εξειδικευμένων σεμιναρίων γίνεται στα πλαίσια του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Μελέτη της βιώσιμης λειτουργίας του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, και του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών μέσω δράσεων διατήρησης , ενημέρωσης και κατάρτισης»  και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τη βιώσιμη λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, όλες τις Τρίτες του Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν τέσσερα ημερήσια και αυτόνομα σεμινάρια με θεματολογία:

• Μαθαίνω πώς να αποστάζω ελληνικά αρωματικά φυτά (10/10/2017)

• Μαθαίνω να πολλαπλασιάζω ελληνικά φυτά (17/10/2017)

• Μαθαίνω να διακρίνω τα αυτοφυή φυτά (24/10/2017)

• Μαθαίνω για τις ελληνικές υπερτροφές (31/10/2017)

Στις αρχές Νοέμβρη, επίσης και ειδικότερο το τετραήμερο 3-6 του μήνα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα "Αναπαραγωγή, Καλλιέργεια και Μεταποίηση Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών".

Σε αυτό, οι εκπαιδευόμενοι μέσω βιωματικών-διερευνητικών μεθόδων θα ενημερωθούν σχετικά με τον ελληνικό χλωριδικό πλούτο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, θα μάθουν μέσα από θεωρητική και πρακτική προσέγγιση την αναπαραγωγή, την καλλιέργεια, την μεταποίηση και τις μεθόδους διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων  τους. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ το άτομο και 100 ευρώ το άτομο για άνεργους/και φοιτητές.

πηγή: www.agronews.gr